Pagini

vineri, 27 aprilie 2018

Jocuri cu săculețe cu nisip

  Timpul frumos, zilele însorite  te  cheamă   să ieși afară cu copiii. Zilele trecute le-am propus picilor mei să coase acasă cu mămicile niște punguțe în care să toarne nisip. Nedumeriți la ce le-ar trebui, totuți,au pregătit ( că așa  a zis Doamna). Ce-am făcut cu ele? Le-am luat cu noi la educația fizică. Iată jocurile care au adus voia bună și fericirea în inimă de copil.
1.Mai repede pe cerc
Echipele se aranjează pe cerc, fiecare are în mână un săculeț cu nisip.La semnal fiecare transmite săculețul din mână în mână (pe cerc) până la căpitan. Învingătoare este echipa care prima a terminat să transmită până fiece săculeț a ajuns din nou la stăpînul său.
2.Cine transmite mai repede?
Echipele sunt aranjate în rînd.La o margine sunt săculețele cu nisip.La semnal primii iau  câte  un  săculeț, îl transmit următorului jucător până ajunge la capătul rândului.La fel se procedează cu celelalte săculețe.Învinge echipa care prima a transmis toate săculețele.
3.Echilibrul.
Echipele sunt aranjate în coloane,fiecare participant având săculețul pe cap și ținându-se cu mâinile de talia celui dinaine.La distanța de 10-12m pun o minge. La semnal întreaga echipă se mișcă pentru a înconjura mingea, apoi se întorc la poziția inițială. Învinge echipa care a ajuns prima și a pierdut cele mai puține săculețe.
4.Săditul cartofilor.
Echipele sunt aranjate în coloane.Primul are o căldărușă cu săculețele colegilor. La semnalaleargă spre minge, lăsând acolo un săculeț, apoi se întoarce și transmite căldărușa următorului, care la fel aleargă, lasă un săculeț și revine. Câștigă echipa care prima a terminat săditul.
5. Culesul cartofilor.
Se procedează ca în jocul anterior, doar că elevii iau câte un săculeț în căldărușă.
Acestea sunt câteva din jocurile preferate ale elevilor mei nu doar la lecție, ci și în pauze. Voi cum faceți?



Jocul este indispensabil în viața fiecărui copil.
Să-l facem fericit!

Niciun comentariu: